Cinsel Sağlık

Cinsel Sa ğlık Cinsellik insanlar ı yaşamaya başladıkları andan itibaren içgüdüsel olarak hâkim oldukları bir konudur. Aynı zamanda insa...

Cinsel Sağlık
Cinsellik insanları yaşamaya başladıkları andan itibaren içgüdüsel olarak hâkim oldukları bir konudur. Aynı zamanda insan neslinin devamı için de şart olan bir konudur. Fakat cinsellik demek sadece yeni bireyler oluşturma girişimi olarak algılanmamalı, bu konunun insanlara yaşattığı zevkte atlanmamalıdır. Cinsel konularda baş gösteren belli başlı sağlık problemleri vardır. Bunlarda ilki erken boşalma problemidir. Erken boşalma demek henüz kadın tatmin olmadan boşalmak demektir. Bu durumda ilişkinin üzerinde kara bulutlar dolaşabilir. Bu nedenle yapılması gereken şey erken boşalma tedavisi almak olacaktır. Cinsel sağlık problemleri bununla da sınırlı değildir. Bu konuda oluşan ve insanları zorlayan birçok cinsel sağlık problemi mevcuttur.
Erken Boşalma ve Tedavisi
Erken boşalma hastalığı genellikle erkeklerde, nadiren de bayanlarda görülen bir cinsel sağlık problemidir. Erken boşalma demek vücudun uyarıldığı anda erkeğin kendini kontrol edemeden hemen boşalması anlamına gelir. Fakat cinsel olarak sağlıklı bir erkeğin kendini tutabilmesi ve ne zaman boşalacağını ayarlayabilmesi gerekir. Eğer bu yapılamıyorsa erkekte erken boşalma var demektir. Erken boşalmayı engellemek amacıyla boşalacağını anlayan erkeğin durması ve penisini sıkması, üç saniye bekledikten sonra tekrar ilişkiye devam etmesi gerekir. Bu durum ilaçsız bir çözümdür. Fakat daha ileri seviyede erken boşalma varsa ilaç kullanmak gerekir. Bazı antidepresan ilaçları kullanarak da erken boşalma hastalığından kurtulabilirsiniz. İnternet üzerinde satışı yapılan cinsel performans arttırıcı ve erken boşalmayı engelleyen ilaçları kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.
Cinsel Psikoloji
Cinsel ilişkide isteksizlik ve iktidarsızlık sebebi çoğu zaman psikolojiktir. Özellikle eşlerin birbirlerine karşı uzak olması ve ön sevişme tercih etmemeleri zamanla ilişki konusunda çekimser kalmalarını sağlar. İyi bir cinsel ilişki için ön sevişme şarttır. Ön sevişme sayesinde cinsel ilişki daha da istenebilir hale gelecektir. Çoğu zaman erkeğin iktidarsızlık problemi yaşamasının da sebebi bayanın erkeğe karşı itici hareketlerde bulunmasıdır. Oysa eşler birbirlerini tahrik etmeli ve ilişkiye beraber devam etmelidirler. Bunu sağlayan eşler cinsel ilişkiyi aynı anda yaşayıp beraber zevk alırken yapamayan kişiler ise cinsel sorunlarla karşı karşıya kalırlar.


Related

tedavi yöntemleri 2811148924707092662

Yorum Gönder

emo-but-icon

Reklam

Popüler

item