Gebelik ve Kadın Hastalıkları

Gebelik ve Kad ın Hastalıkları Gebelik dünyaya yeni bireyler getirmek üzere olan annelerde görülen bir durumdur. Hamilelik olarak da bil...

Gebelik ve Kadın Hastalıkları
Gebelik dünyaya yeni bireyler getirmek üzere olan annelerde görülen bir durumdur. Hamilelik olarak da bilinen gebelik cinsel ilişki sonrasında spermle yumurtanın birleştiği anda başlar ve bebek doğana kadar devam eder. Gebelik kadınlar için bazı zorluk ve değişiklikleri de beraberinde getirilir. Gebeliğin ilk ve en bilindik belirtisi adet gününün gecikmesidir. Bu gibi durumlarda hemen test yapmak ya da doktora başvurmak gerekir. Gebe kadınlarda genel olarak vajinal bölge ve göbek bölgesinde tüylenme meydana gelir. Bu oldukça doğal bir durumdur. Aynı zamanda gebelik esnasında duygular da çok karışık olabilir. Vücudun gebelik esnasında hormon dengesini kuramadığı defalarca ispatlanmıştır. Buna paralel olarak anne adayları son derece duygusal olabilir ve tepkileri de farklılaşabilir.
Kadın Hastalıkları
Kadın hastalıkları denildiğinde akla ilk olarak son dönemlerin de en yaygın hastalığı olan meme kanseri akla gelir. Meme kanseri memede oluşan kist yüzünden meme kaybına uğratabilir. Bu nedenle daha fazla zarar görmeden hemen meme muayenesi olmak gerekir. Eğer hastalık erken tespit edilirse hastalığa karşı çeşitli tedavi yöntemleri üretilebilir. Bu nedenle meme kanseri muayenesini atlatmadan yaptırmanız gerekir. Özellikle evli bayanlarda daha çok görülen bu kanser erken tespit edilmezse meme kaybına yol açar. Meme kaybı her ne kadar sağlık açısından önem teşkil etmese de özellikle kadın psikolojisi ve dış görünüm için son derece önemlidir.
Bebek Düşmesi
Birçok hamilelik düşükle sonuçlanmaktadır. Düşük yapmak bir kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biridir. Buna ortam hazırlayan birçok şey vardır. Özellikle ani hareketler ve alınan darbeler düşük yapma ihtimalini ciddi oranda arttırır. Eğer sizler de hamileyseniz bu konuda dikkat etmeli ve bu gibi durumlardan sakınmalısınız. Aksi takdirde ciddi problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Düşük yapmanın diğer nedenleri de daha çok başka hastalıklar ve yanlış beslenmedir. İçki içmek ve sigara tüketmek hamilelik anına denk geldiğinde düşük yapma ihtimali ciddi oranda artar. Bu nedenle hamile bir bayanın asla içki tüketmemesi ve sigaradan da uzak durması gerekir.


Related

Sağlık 7054410166091236583

Yorum Gönder

  1. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Tüp bebek merkezleri ve adresleri Tüp Bebek Merkezleri

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Reklam

Popüler

item