Çocuk Hastalıkları

Çocuk Hastal ıkları Her insanda oldu ğu gibi çocuklarda da zamanla çeşitli hastalıklar görülebilir. Çocuk hastalıkları için ayrı bir tıp...

Çocuk Hastalıkları
Her insanda olduğu gibi çocuklarda da zamanla çeşitli hastalıklar görülebilir. Çocuk hastalıkları için ayrı bir tıp bilimi dalı vardır. Tıp literatüründe 18 yaşını doldurmamış her birey çocuk sayılır. Bu nedenle bu yaş aralığında kişilerin düzenli olarak gördükleri hastalıklara da çocuk hastalıkları denilmiştir. Çocuk hastalıkları denince akla genel olarak suçiçeği, kızamık, kabakulak gibi hastalıklar gelir. Bu hastalıklar her çocuğun küçüklük döneminde gördüğü hastalıklardır. Fakat bu hastalıklara yakalanmamış olan büyükler için de tehlike söz konusudur. Çocuk hastalıkları arasında en çok bilineni havale ve enfeksiyondur. Özellikle bebeklerde havale geçirme söz konusu olabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için düzenli olarak muayeneye gidilmelidir.
Kızamık Nedir?
Kızamık küçük çocuklarda görülen, hava damlacıkları yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Kızamığın belirtileri arasında baş ağrısı, kuru döküntü ve öksürük olsa da en bilindik belirti ciltte oluşan kırmızı beneklerdir. Kızamığa yakalanan bir çocuk için kesin tedavi yöntemi yoktur. Kızamık olan bir çocuk yaklaşık 10 gün boyunca iyileşemez ve 10 gün sonucunda iyileşebilir. Bunun için çocuğa özel bir alanda bakılması gerekir. Aksi takdirde daha önce kızamık olmayan kişilere de bu virüsün bulaşma ihtimali vardır. Kızamık olan kişi genel olarak ateşli ve yorgundur. Ateş düşene kadar hastanın yatakta yatması gerekir. Bunun yanı sıra şikâyete de paralel olarak ağrı kesici ilaçlar ve şuruplar kullanılabilir.
Bebek İshali Nedir?
İshal genel olarak her yaştan insan da görülse de özellikle bebeklerde daha çok görülen bir sağlık problemidir. İshal olan bir bebek sürekli olarak altına yapar ve bunu engellemek mümkün değildir. Yetişkin biri bile ishal olduğu durumlarda kendine zor hâkim olurken bebeklerin olamaması oldukça doğaldır. Bu hastalığın tedavisi için öncelikle doktora başvurmak gerekir. Eğer doktora gitmek gibi bir şansınız yoksa çocuk aspirinini suda ezip bebeğinize içirebilirsiniz. Bu ishalin azalmasını sağlayacaktır fakat tek başına bir çözüm olamaz. Bu nedenle kesinlikle bir doktora gidilmeli ve profesyonel olarak yardım alınmalıdır. Doktorlar sayesinde minik bebeğiniz kısa zaman içinde sağlığına kavuşacaktır.


Related

tedavi yöntemleri 2923983023453890343

Yorum Gönder

  1. Sitenizde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
    iptv ile
    ilgili de sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Reklam

Popüler

item